Discipelen

Discipelen

Als we kijken naar de definitie van discipelen wordt hiermee in het christendom de uitgekozen volgelingen van Jezus Christus aangeduid. Dit is een groep van twaalf waarom ze dit ook wel de twaalf discipelen of de twaalf apostelen noemen. Als we kijken naar de nieuwe Bijbelvertaling van Willibrordvertaling worden dit ook wel leerlingen genoemd. Daarnaast wordt het begrip discipel in de Bijbel gebruikt om iedereen aan te duiden die een aanhanger is van Jezus. Daarnaast is het ook goed om te noemen dat discipel vaak als synoniem wordt genoemd als apostel.

Kerken zeggen ook wel dat er vaak sprake is van een discipelschap waarmee gelovigen aangeduid worden als volgelingen van Jezus. Als we kijken naar de evangeliën werd Jezus niet naar de aarde om gediend te worden, maar juist om te dienen. Zo mogen de volgelingen hem navolgen in de discipelschap. De Amerikaanse nieuwtestamenticus Richard Hays heeft een boek beschreven waarbij de norm van discipelschap wordt bepaald door het kruis van Jezus Christus. Kortom, er is genoeg informatie te verschaffen over discipelen, maar wil jij nog meer lezen over discipelen? Dan is het goed om onderstaande alinea te lezen. We zullen hier meer vertellen over discipelen zodat je de juiste informatie hebt.

Meer lezen over discipelen?

Wil jij meer lezen over discipelen? Dan is het zeker aan te raden om op onze website te kijken naar de mogelijkheden. Stjohannesdedoper.nl is namelijk een website die voorziet in alle benodige informatie die je nodig hebt om de juiste overweging te maken zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan en dat is natuurlijk erg prettig. Om deze reden is het altijd goed om op onze website te kijken naar de mogelijkheden zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Mocht je naar aanleiding van onze website nog vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

john-mark-smith-USS2u1-98io-unsplash

Informatie over het nieuwe of oude testament?

Wil jij meer informatie over het ieuwe of juist het oude testament? Dan ben je op onze website ook aan het juiste adres. We hebben op onze website namelijk diverse pagina’s gewijd aan het nieuwe en het oude testament. Hierdoor weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult maken en dat is natuurlijk erg prettig. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Dan is het goed om eens op onze website te navigeren. Hierdoor weet je zeker dat je een goede keuze zult maken en dat is natuurlijk goed.

MEER TE WETEN KOMEN

oude testament

nieuwe testament

christendom nu