Wat moet ik doen met oud ijzer?

Heb je oud ijzer, maar weet je niet waar je het kwijt moet? In dit artikel laten we je weten hoe je van jouw oud ijzer afkomt en wat de voordelen zijn van het scheiden van oud ijzer. Wil je weten waar jouw oud ijzer heen moet? Lees dan verder!

De voordelen van het scheiden van oud ijzer

Het scheiden van oud ijzer heeft meerdere voordelen. Eén van die voordelen is dat het goed is voor het milieu om jouw afval te scheiden. Oud ijzer is daar geen uitzondering in. Van schroot en oud ijzer worden nieuwe grondstoffen gemaakt. Denk daarbij aan nieuw ijzerdraad of kroonkurken voor flessen. Wanneer het oud ijzer gescheiden wordt van restafval, behouden we zo’n 90 procent aan grondstoffen. Daarnaast vindt er minder CO2-uitstoot plaats, omdat het ijzer wordt gerecycled in plaats van verbrand. Ook wordt er minder energie verbruikt door het oud ijzer te scheiden van restafval. Door jouw oud ijzer te scheiden, draag je bij aan een beter milieu en een duurzamer gebruik van je oude spullen.

Oud ijzer laten ophalen door een bedrijf

Oud ijzer scheiden van restafval is in principe zo gepiept. Daarna ligt het in jouw schuur of in de tuin en denk je: en nu? Daar zijn gelukkig verschillende opties voor. Het wegbrengen van oud ijzer naar de milieustraat is er daar één van. Dat kan wel een zware klus zijn. Er zijn ook afvalverwerkingsbedrijven die oud ijzer ophalen. Een container voor oud ijzer huur je makkelijk online. Wanneer de container vol is, komt het afvalbedrijf het oud ijzer ophalen. Zo hoef je je nergens zorgen om te maken; het afvalbedrijf zorgt ervoor dat het oud ijzer op een groene manier wordt verwerkt en gerecycled. Dankzij deze afvalverwerkingsbedrijven wordt het scheiden van oud ijzer een makkie!